donderdag 14 februari 2008

poespas

eerlijkheid. niks mis mee. ik ben voor eerlijkheid. maar soms, soms zijn er van die momenten dat je gewoon even je mond moet houden. dat je niet per se hoeft te zeggen waar het op staat. dan denk je: ik slik het gewoon even in. afrikanen doen daar niet aan, ondervond ik aan den lijve.

gister was ik voor het eerst in de gym. ik was aan gewichten aan het zeulen, en mijn personal instructor was me heel vriendelijk allerlei aanwijzingen aan het geven. we raakten aan de praat, zoals twee mensen dat wel vaker doen. een stukje intermenselijke interesse. ik legde hem uit dat ik minstens twee jaar niet geworked out had (eigenlijk heb ik mijn hele leven nog nooit geworked out, maar dat zeg je natuurlijk niet tegen zo'n spiermassa). ah, vroeg de vriendelijke man, heb je een baby gekregen?

[hier is wat ruimte om deze zin op jullie in te laten werken]
lijkbaar zie ik er dus uit dat ik een kind van 6 kilo (hoeveel wegen die babies tegenwoordig?) in mijn buik heb meegedragen. een uitgeputte, verloederde, uitgezakte, chagrijnige, borsten-op-de-knieen-hebbende moeder. zo zie ik er dus uit. daar is natuurlijk niks mis mee (echt niet zus!), maar wel als je 23 bent en je dus geen kind heb gekregen! dan is dat wel erg! heel heel erg!

later begreep ik van mijn huisgenoot dat het typisch afrikaans is om te zeggen waar het op staat. toen zij een keer op een loopband stond waarvan de teller het niet meer deed, zei haar instructeur dat dat waarschijnlijk kwam omdat ze te vet was. nou is ze ook best dik, maar dat soort dingen hoor je gewoon niet te zeggen. westerse mannen hebben dat allang afgeleerd (wat verstandig is, anders zouden er een hoop gecastreerde mannen rondlopen). maar afrikanen doen niet aan die poespas. die zijn gewoon eerlijk.

ik heb maar direct een maandabonnement gekocht. vanmiddag ga ik weer.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wij durfden het niet tegen je te zeggen maar het klopt wel. Kan je nagaan wanneer je zwanger was geweest. (gninnif)
Rob

Anoniem zei

Weet je zeker dat hij dat bedoelde? Een baby 'krijgen' kan hele andere dingen betekenen voor blanke westerse aan UNHCR gelinkte vrouwen in Afrika (en Azie geloof ik).

Anoniem zei

he Evelien,

Waar je huisgenoot vandaag komt, weet ik niet, maar laat je niet aanpraten dat Afrikanen hun hart op de tong hebben. is niet zo. in tegendeel. Maar een vrouw van 23 zonder kinderen is niet persé normaal. Iedereen gaat je constant vragen of je kinderen hebt. Want waarom zou je geen kinderen hebben op jouw leeftijd?

Op mijn leeftijd - bijna 34 - wordt het natuurlijk wel erg zielig dat er nog geen kinderen zijn. Er zal wel fysiek iets aan me mankeren.

Daarnaast heb je geen blubber lijf, houden mannen van een beetje vet om vast te pakken, en Afrikaanse mannen zeker. Zo genoeg gegeneraliseerd.

groet,
Judith

Maaike zei

He Eef

Heb je nou net mijn toekomstbeeld geschetst? Ik hoop er straks toch wel weer wat beter uit te zien. En 6 kilo er uit persen? Ik moet er niet aan denken. Heb je meteen een peuter!!!! Oke het komt wel eens voor dat er een bully uitkomt, maar meestal zijn die kinderen zo rond de 4 kilo.
Ik hoop voor je dat je snel wat worked out doet, zullen ze ook niet meer van die opmerkignen maken. Aan de andere kant, wel prettig om te weten hoe er over je gedacht wordt toch!!!
Houd je taai.
Groetjes
Maaike