zaterdag 9 februari 2008

koenders bedankt

wat is het toch een sympathieke, aardige en slimme man. bert koenders, minister van ontwikkelingssamenwerking, is in kenia (je bent tegenwoordig niet meer belangrijk als je niet in kenia bent) en heeft allerlei verstandige dingen gezegd. want bertje beseft dat 'het moeilijk zal zijn om het leven weer gezamenlijk op te pakken'. en hij is erg onder de indruk van de zojuist opgezette kampen in eldoret, alhoewel 'het altijd vreselijk is om in zo'n kamp te wonen'. zou je denken?

maar goed, zo'n man kan het ook niet helpen dat iemand dergelijke oneliners voor hem bedenkt. ondertussen geeft nederland nog eens een miljoen extra voor de noodhulp. dankjulliewel! dat is geld wat erg goed gebruikt wordt, want al de mensen die op de vlucht zijn geslagen, zitten nu in kampen (niet in de reeds bestaande vluchtelingenkampen) zonder eten, drinken, onderdak, medicatie.

en daarnaast nog meer goed nieuws: er is een deal tussen kibaki en odinga. althans, een deal waaruit verder gewerkt kan worden. er moet een regering komen waar beide partijen in vertegenwoordigd zijn. dat is dus een kleine aderlating voor kibaki, die tot vandaag volhield dat hij de rechtmatige winnaar van de verkiezingen is. hoe en wanneer deze regering gevormd moet worden, is nog onderwerp van bespreking. maar het is een vooruitgang!

--- update 11 februari
afgelopen zondag stond op de voorpagina van de daily nation (de volkskrant van kenia) een immens grote foto van niemand minder dan bert koenders die een klein keniaantje in zijn armen houdt. respect.

1 opmerking:

dory zei

Krijgen nederlanders nu meer respect, aanzien, door de handelswijze van Koenders?
Dory