vrijdag 1 februari 2008

(...)

ik ben in de hemel beland. of in mijn nieuwe appartement, zo kan je het ook zeggen. laat ik jullie meenemen door de gehele geschiedenis van dit wonder.

het begon in een gang van het kantoor. ik kwam een vrouw tegen die ik nog niet kende, en stelde me voor. bladiebla, we praten wat, en ik vertel haar dat ik nog een kamer zoek. of ze iets wist? en of ze iets wist! ze had toevallig net een kamer vrij bij haar thuis, ik mocht wel even komen kijken of ik het wat vond.

zulks gebeurde deze middag (op vrijdag werken we maar tot 2). we werden opgehaald door haar chauffeur (...) en reden 5 minuutjes naar de riverside drive, zeg maar, de beethovenlaan. we gingen door de poort (met bewakers, het is dus op een compound) en reden een bloemenzee tegemoet. ze liet me de plek zien waar je kan barbequen, en wees me het zwembad (...). op de derde etage van het appartement aangekomen opende ze de voordeur, waarachter zich een grote woonkamer bevond, met donker parket en een balkon. in de bijkeuken was de huishoudster (...) net de was aan het doen. het bad (...) en de wc moet ik delen met een andere stagiaire, maar niet mijn tweepersoonsbed (...) in mijn eigen kamer.

en hoeveel kost deze hemel mij? alles inclusief, ik herhaal, alles inclusief, 20.000 shilling per maand. dat is 200 euro. bambooza!

2 opmerkingen:

Maaike zei

He zus
Sommigen mensen moeten in hun leven nou wel eens mazzel hebben en toevallig was jij daar een van.
Super zeg zo'n plek. Een goed onderkomen dus. Zet eens wat op foto, ben heel benieuwd. Ga zo even googlen waar het ligt.
Wat een verhalen heb je trouwens al weer geschreven. Heftig verhaal van Mohammed. Dat is niet niks.
Hou je taai en geniet van je zwembad en tweepersoonsbed.
Liefs
Maaike

Anoniem zei

Eigenlijk kan het niet na zo'n verhaal van jou. Het is het ene uiterste met het andere uiterste. Moet je toch effe verwerken. probeer het hoofd koel te houden.
Rob