zondag 13 januari 2008

voor het karretje

en jawel, er zijn weer drie demonstraties aangekondigd door odinga. woensdag een grote in nairobi, donderdag en vrijdag in de rest van het land. die zullen vast weer worden afgelast, want demonstraties mogen niet echt nu, vindt kibaki. ik twijfel een beetje of deze demonstraties inderdaad door moeten gaan: enerzijds zal het misschien de frustraties onder de luo-bevolking doen afnemen, maar het kan ook de vlam in de pan zijn tot weer nieuwe onlusten. odinga zal echter niet wakker liggen van een dode meer of minder, vermoed ik.

maandag hoop ik weer iets te horen van unhcr; volgens een stagiaire gaat dan het kantoor weer open. het zal wel druk zijn, en ze zullen dus vast hun hoofd niet hebben bij een stagiaire die nog in nederland zit te wachten tot ze een ons weegt. daarnaast, het is weer afwachten hoe de demonstraties gaan verlopen, als ze gaan verlopen...

het valt me trouwens op dat de berichtgeving van de afgelopen vier, vijf dagen vooral gaat over de economische schade die de onrusten veroorzaken. zie hier tot slot een erg slecht item van nova (jammer...) over de situatie in de sloppenwijken, daar waar het conflict zich met name afspeelt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dode afrikanen zijn dan ook lang niet zo belangrijk als de mogelijke ecomische gevolgen die ook gevoeld kunnen worden in Westerse landen.