zondag 13 januari 2008

kieskompas

als ik amerikaan was, dan zou ik (a) president van de vs kunnen worden en (b) kunnen stemmen tijdens de volgende verkiezingen. dat eerste is natuurlijk veel leuker, maar dat tweede is ook wel aardig. qua thema's was ik er wel uit wie ik zou stemmen (obama), maar voor de lol heb ik toch het kieskompas gemaakt. geen verrassende uitkomst dus.

maar op wie zou ik toch moeten stemmen qua karakter? moet ik ervaring mee laten tellen (hillary veel, obama relatief weinig), of charisma (hillary nul, obama veel). of geslacht / kleur? ik ben niet per se voor een vrouwelijke president, maar na hillary zal het vast weer heel lang duren voordat er een andere vrouwelijke kandidaat is. hmmm... help me!

5 opmerkingen:

dory zei

Hoe komt het dat je het alleen over de Democraten hebt en niet over deConservatieven? Dory

Evelien zei

omdat het nu voorverkiezingen zijn, en het nog niet duidelijk is wie de democratische kandidaat wordt. als er eenmaal een kandidaat is, dan gaat diegene strijden tegen de republikeinse kandidaat.

dory zei

Maarzijn ook Republikeinse kandidaten die het nu tegen elkaar opnemen>Dory

Evelien zei

ja, maar daarin ben ik gewoon minder geïnteresseerd. ik denk dat er een democratische president gaat winnen, namelijk. maar oke, oke, ik zal binnenkort een stukje schrijven over de republikeinen!!!

Anoniem zei

Een 'african american' of een vrouw die wint van een groot Christen/republikein. Ik moet het nog zien gebeuren. Dat geldt trouwens tevens voor de overgang van Obama van sloguns (vooral het herhalen van hoop) naar daadwerkelijke plannen. Als groenlinkser moet je trouwens tegen alle kandidaten zijn, omdat niemand aandacht besteed aan milieu en andere van die groene dingen.