dinsdag 29 januari 2008

meer geweld

ik heb geen omfloerste titels meer voor mijn weblogjes, maar ben strait to the point: de afgelopen dagen laait het geweld weer op in kenia. gister is er een lid van het parlement doodgeschoten voor zijn huis; het was een aanhanger van odinga. niemand weet of dit een actie is van de aanhangers van kibaki of dat het een 'doodnormale' overval was, maar het heeft in elk geval de gemoederen weer danig in beweging gekregen. (geloof niet alles wat in de nederlandse media staat; er worden conclusies getrokken die helemaal niet zijn te staven.)

het kantoor gaat nu eerder dicht, zodat vooral de op het kantoor werkzame kenianen die in gevaarlijke wijken wonen op tijd thuis kunnen zijn. verder merk ik er niet zoveel van (heb geen rellende mensen gezien, gelukkig), behalve dat de kranten er vol mee staan en dat iedereen erover praat. voor de zekerheid heeft het kantoor voor alle unhcr-medewerkers een evacuatieplan opgesteld en worden adressen en telefoonnummers verzameld. voorlopig is het echter in onze wijken (zeg maar, amsterdam binnen de A10) rustig en gaat het normale leven verder.

2 opmerkingen:

Eva zei

Hee Evelien,
Edwards en Giuliani moeten uit je foto-overzicht bij 'Verkiezingen in de VS'. Wat gaaf dat je de twee zo onder elkaar hebt gezet; ik vind je blogpagina erg mooi en interessant.
Dankjewel! X

Van de Peppel zei

Van Edwards was te verwachten dat hij uit het foto-overzichtje (en ook uit de presidentsverkiezingen) zou verdwijnen, maar Giuliani is wel een ander verhaal. Het was wel heel gedurfd - en achteraf misschien wat arrogant - om pas bij Florida in te stappen en hij heeft het tien keer zo hard terug gekregen. Toch zonde, aangezien hij inhoudelijk gezien wellicht nog wel het meest wenselijk is van alle republikeinse kandidaten, als je vanuit een West-Europese blik redeneert.

Maar goed, dat is dus allemaal Amerika. In Kenia schijnt ook het nodige te gebeuren. Hoog tijd dat ze daar even relaxed gaan doen. Fingers crossed.