donderdag 13 december 2007

nu komt het dichtbij

vandaag heb ik officieel een afscheidsmail gestuurd aan mijn waarde collegae in de amsterdamse gemeenteraad. vanochtend, tijdens het laatste college van 'conservatisme voor gevorderden', meldde jos de beus dat ik er niet meer zal zijn tijdens de essaybespreking in januari.

het begint er potverdorie steeds meer op te lijken dat ik tussen kerst en oud-en-nieuw zal komen te overlijden. god verhoede, want dan ben ik in kopenhagen en overlijden in het buitenland brengt zo'n gedoe met zich mee.

nog drie weken, en dan begint mijn 540 dagen durende 'buitenlandervaring', zoals op de universiteit altijd zo eufemistisch wordt gesteld. inmiddels ben ik bijna klaar voor nairobi. ik krijg vanavond mijn laatste inentingen en een receptuur voor malaria. enkel nog wat papers afronden voor politicologie en rechten, met kerst nog een korte vakantie in het lieflijke denemarken en dan ben ik helemaal klaar om te gaan beginnen bij unhcr, de vluchtelingenorganisatie van de vn.

ondertussen moet ik ook nog wat beurzen aanvragen voor new york. de belangrijkste van 20.000 dollar heb ik reeds binnen, maar nu nog de rest (van 60.000 dollar). studeren in de vs is duur, zeker aan topuniversiteiten zoals columbia (ivy league!!!) en zeker als die universiteit midden in manhattan staat. maar ik heb alle vertrouwen. mocht er interesse zijn in een aandeel 'evelien', dan hoor ik dat graag. winst gegarandeerd!

1 opmerking:

sjoert zei

Hoi,

Ik ga ook naar NY (sterrenkunde aan NYU) en ben ook beurzen aan het aanvragen. Via jou info vond ik het prins bernard fonds, die had ik nog niet in mijn lijstje staan. Helaas is de deadline al voorbij...
Hoe heb de die gift gekregen voor je vlucht?

Wel raar dat je en de VSB en de HSP doet, ik dacht dat die elkaar uitsluiten. Maar blijkbaar toch niet.
In ieder geval veel succes, misschien komen we elkaar tegen, maar ik denk het niet :)