donderdag 2 juli 2009

tegen!

zo, ik heb even een verschil gemaakt voor de amsterdammer. zonder een woord te zeggen heb ik toch een motie en een amendement aangenomen weten te krijgen. voor de outsider: tijdens de eerste speech in de gemeenteraad dient een nieuw raadslid niet onderbroken te worden door haar collega-raadsleden. dat is prettig als het onderwerp waar je over spreekt enigszins controversieel is. dat is ook precies de reden dat ik mijn maidenspeech niet over de afvalstoffenverordening wilde doen.

derhalve nam groenlinkscollega marco de goede in beide zaken het woord. en beide werden mooi met algemene stemmen aangenomen. de eerste zei dat radiostation fun-x door de rijksoverheid moet worden betaald - en dus niet door amsterdam, het is immers een landelijke (populaire) zender geworden - en de tweede zei dat stadjutten moet worden toegestaan. razend belangrijke onderpen, waarbij de rest van de raadsvergadering in het niet vielen.

'die rest' ging dan om de voorjaarsnota (voornemens tot bezuiniging die deels door de raad weer zijn teruggedraaid), de inrichting van het postcodegebied 1012 (de wallen) en de noord-zuidlijn (of we daar al dan niet met doorgaan). na het behandelen van al deze onderwerpen is het inmiddels donderdagavond negen uur, en zitten we al zo'n 12 uur te vergaderen (woensdag en donderdag). vanavond wordt het laat, maar vanwege de wijn net bij het avondeten is de stemming in de raadszaal tamelijk jolijt. even opletten nu weer, want er wordt weer gestemd. voor!

Geen opmerkingen: