zondag 25 januari 2009

bijna op de parade

morgen is het chinees nieuw jaar. traditiegetrouw is er de zondag voor het nieuwe jaar een grote parade in manhattan's china town, waar elk jaar meer dan 400.000 mensen op af komen. vannacht had ik al de batterijen van mijn cameraatje opgeladen, omdat datzelfde toestel precies op het moment dat obama werd ingezworen ermee ophield. aangezien het koud zou zijn vandaag, had ik me extra dik aangekleed met twee paar panties en nog zo wat sokken. ik was klaar voor een chinees feestje!

met een groep nederlandse vrienden en een amerikaanse vriendin liepen we door de straten van china town, op zoek naar vuurspuwende draken en martial arts optredens. het is altijd druk in deze buurt, maar het leek niet per se drukker dan normaal. drie rondjes liepen we, over de straten waar volgens de website die ik gister bezocht had van 1 tot 3 de stoet zich zou begeven. maar er was niks te zien: geen afzettingen, niet meer toeristen dan normaal, en vooral geen parade.

we vroegen het aan wat mensen, maar die spraken geen engels. tot slot besloot ik d maar te bellen, die nog met een halve kater naar voetbal op 'langs de lijn' aan het luisteren was. hij hield me voor de gek, want hij zei dat de parade volgende week was. maar nadat de amerikaanse vriendin ook haar vader om hulp had gevraagd drong de wrede boodschap tot ons door. volgende week dus, tijdens de super bowl. lekker gepland van die chinezen.

3 opmerkingen:

Rob zei

Echt iets voor jou

Joke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Joke zei

Hey Evelien,

via mn broeders blog bij die van jou beland, en ik ben nu al een half uur gefascineerd door je Nairobi verhalen..
Wauw wat een ervaring!! (maar daar was je zelf natuurlijk ook al achter)

Ben nu nog niet verder met lezen dan februari 2008, dus tegen de tijd dat ik bij NYC ben aanbeland heb ik het denk ik al zelf mogen aanschouwen (Kom martijn 19 febr opzoeken, vandaar)

Anyway geniet van New York en keep on writing... (je blog is erg fijn in tijden van werk ontwijkend gedrag)


groetjes Joke