zaterdag 30 augustus 2008

bij joost prinsen

in een dappere poging om nog wat meer geld te verzamelen voor onze gezamenlijke tijd in new york had d. zich opgegeven voor allerlei spelletjesprogramma's op de teevee. je kan dat eigenlijk beter in de vs doen, want hier kan je bijvoorbeeld 500.000 dollar winnen door 21 vragen naar waarheid te beantwoorden. geweldig concept: van tevoren worden 50 vragen aan je voorgelegd terwijl je aan een leugendetector vast zit. vervolgens wordt in de studio weer die vragen aan je gesteld, alleen zit nu je familie erbij. dat klinkt allemaal niet zo erg, uiteraard, maar die vragen zijn soms vrij persoonlijk / genant.

'heb je ooit wel eens je trouwring afgedaan om vrouwen te scoren in een cafe?'

'zou je met je ex naar bed gaan als het nooit zou uitkomen?'

'vind je dat je vader goed genoeg is voor je moeder?'

nou, de waarheid op sommige van die vragen levert mooie teevee op. huilende echtgenotes, boze vaders. 'ze komen er wel overheen' was de opmerking van een op geldbeluste deelneemster. d.'s poging tot geld verdienen is minder schadelijk voor relaties: met het mes op tafel is een redelijk onschuldig nps-programma. tenzij ik topografische kennis (of eigenlijk kennis in het algemeen) heel belangrijk zou vinden, dan had hij nu wel iets uit te leggen. op 8 oktober is hij wederom op de buis: gezellig bij het brave that's the question.

2 opmerkingen:

Maaike zei

Het voordeel bij that's the question is dat het antwoord er al staat, alleen de letters even op de juist plaats neer zetten!!!

davidr zei

elk voordeel hep zijn nadeel. Als je er tijdens de opname achter komt dat je behoorlijk kippig bent, en het gegeven woord niet kan zien, geeft dat je een soort van achterstand op je tegenstander. Maar komische tv is het denk ik wel.