vrijdag 8 februari 2008

praten praten praten

op vrijdag worden er geen vluchtelingen geholpen, althans niet face to face. de laatste dag van de week staat in het teken van ... vergaderen! oh jolly. het begon vandaag om 8.15, nou ja, om 8.30. dat was de vergadering met de stagiaires, waarbij er tamelijk veel werd gefoeterd op het systeem en op bepaalde personen in het bijzonder. daarna begon om 9.00, oke om 9.30, de vergadering met de hele protection sectie. er was geen agenda, geen notulist (dat mocht een stagiair doen) en er wordt niet echt gereageerd op vingers die worden opgestoken. ik moet dus een beetje wennen aan deze geheel nieuwe manier van vergaderen, na zelf 108 keer aan studentenraden te hebben verteld dat het absoluut niet zo moet. ik wacht nog even om deze wijsheid hier te verspreiden.

goed nieuws is dat ik maandag uit de kelder mag. ik heb dan samen met mijn huisgenoot een training in het lezen van security claims. dat zijn de brieven die de vluchtelingen indienen met allerhande problemen (mijn vrouw is weg, ik word achtervolgd, mijn ramen zijn ingegooid, ik ben niet meer veilig in nairobi). deze moeten beoordeeld worden op 'echtheid'; met de meeste claims wordt namelijk niks gedaan. maandag ga ik dus leren hoe ik dat moet doen. maar eerst morgen mijn toefl-test en dan weekend vieren.

2 opmerkingen:

Van de Peppel zei

iets zegt me dat het inderdaad niet heel verstandig is om als stagiair aan het unhcr een vergadercursus te gaan geven. misschien kan je wel een keertje een taqt flyertje per ongeluk rond laten slingeren. die zijn ook vast wel in voor een reisje naar kenia.

dc zei

Jongens, jongens! We zitten nog slechts in de orienterende fase. We gaan straks pas oordelen.

Show them how its done!