maandag 18 augustus 2008

not true!

er zijn drie dingen niet waar over new york.

1) mensen lopen altijd snel
integendeel, integendeel! gister had ik haast, vette vette haast, omdat ik twee uur vast gezeten had in het metrostelsel van new york voor een reis die niet langer dan 30 minuten moet duren. derhalve zou ik veel te laat aankomen op de plek van afspraak en wilde ik dat graag een klein beetje goedmaken met een portie powerwalken. daar komt echter niks van in! vooral in chinatown - alwaar de afspraak plaats diende te vinden - loopt men erg l-a-n-g-z-a-a-m... of dat komt door korte beentjes of door de grote hoeveelheid toeristen die als koeien om zich heen aan het kijken zijn; ik weet het niet. feit is dat het stront (!) vervelend is!

2) het milieu is onbelangrijk
klopt van geen kanten. overal op straat staan verschillende vullusbakken, waar je verschillend vullus in moet deponeren. columbia doet daar nog eens een schepje bovenop met vier verschillende manieren om je afval te verwerken. printers in columbia staan allemaal op dubbelzijdig afgesteld (je zou denken, natuurlijk! maar op de universiteit van amsterdam klapperen de oren als je een voorstel tot een dergelijke besparing van papier zou doen). bovendien heeft lexisnexis, de zoekmachine van juridisch amerika, soja-inkt in hun printers zitten (zou dat te eten zijn?). (geheel in contrario met wat ik hierboven allemaal opnoem is de loeiende aircoconditioning - ac, voor intimi - die overal ieder moment van de dag je nek aan het stijf blazen is. maar daarover later meer.)

3) new yorkers gaan altijd goed gekleed
helemaal niets van waar. ik heb vorige week op drie dagen complimenten gekregen - van meer dan 1 bron - over mijn jurkjes / hakken / sieraden. en dat terwijl ik in nederland toch eigenlijk een beetje bekend sta als schompenelis of lorrejopie. goed goed, als je op park avenue in de upper east side rondhangt, dan heb je kans een vrouw met meer dan 8000 dollar aan accessoires tegen het lijf te lopen, maar verder zijn new yorkers tamelijk into de korte onflateuze broekjes, de slobberige t-shirts en de slippers met vieze voeten.

200 opmerkingen: